4 eenvoudige manieren om meer nieuwsbrief abonnees te krijgen

Wist u dat e-mail één van de meest effectieve manieren is om leads (en uiteindelijk nieuwe klanten) te genereren? Als u nog geen e-mail nieuwsbrief of een mogelijkheid om aan te melden op uw website heeft, ga dit dan snel regelen. E-mail is een van de ultieme methodes om nieuwe klanten te werven en bestaande te behouden.


U denkt wellicht dat social media ‘hot’ is maar voor het echt verkopen van een dienst of product is e-mail marketing een must. Maar hoe zorgt u ervoor dat meer abonnees zich op uw nieuwsbrief abonneren? In het kort 5 manieren om dit te bewerkstelligen:


1. Zorg voor exclusieve bedrijfsnieuws voor uw abonnees
De beste manier om meer abonnees voor uw nieuwsbrief te krijgen is door exclusieve content (bedrijfsnieuws) aan te bieden voor abonnees. Dit geeft meerwaarde en de inhoud van uw bericht zal mede het onderscheidende vermogen van uw bedrijf aantonen.


De inhoud van uw nieuwsbrief kan bestaan uit een ebook, een video(reeks) of andersoortige tips over uw vakgebied. Op deze manier bouwt u een bestand op van mensen die op termijn geïnteresseerd kunnen zijn in uw diensten of producten.


Tip: schrijf iets over een nieuw product of dienst en combineer dit met aantrekkelijk introductiekorting!
U zult zien dat het werkt!


2. Zorg voor inschrijfformulieren met korte en duidelijke omschrijvingen


De plaatsing van inschrijfformulieren voor uw nieuwsbrief is van groot belang dat u duidelijk en prominent een link naar een inschrijfformulier op uw website plaatst. Prominente plaatsen zijn: op de homepage, in de kolom aan de zijkant van uw website, onder een artikel of onder een e-mailbericht. Zorg dat u in het formulier zo weinig mogelijk vraagt: een e-mailadres eventueel in combinatie met een naam is voldoende.


De teksten bij het formulier zijn enorm belangrijk om het aantal aanmeldingen te verhogen. Probeer daarbij de voordelen van het inschrijven te benadrukken. De tekst is dus niet ‘Inschrijven’ of ‘Schrijf je in’ want dat zal niemand triggeren? Een alternatieve tekst kan zijn: ‘Ontvang elke maand een aantrekkelijke aanbieding’ of ‘Nieuwsgierig hoeveel voordeel u van ons kunt ontvangen?’.


3. Gebruik een popup


Plaats een popup op uw website die opent nadat een bezoeker een aantal seconden een (bepaalde) pagina heeft bekeken. In de popup staat het inschrijfformulier met kort maar krachtige tekst om bezoekers over te halen om hun gegevens in te vullen.


Nu kan ik me voorstellen dat u liever geen popup gebruikt en het misschien zelfs wel irritant vindt. De popup kan ingesteld worden op grootte, plaats en tijd van verschijning en als een bezoeker de popup sluit wordt deze niet meer getoond bij een herhaalbezoek.


Er is onderzoek gedaan naar het plaatsen van een popup voor nieuwsbriefinschrijvingen op websites.
Het gemiddelde bezoekersgedrag veranderde niet of nauwelijks maar het aller belangrijkste; het percentage nieuwsbriefinschrijvingen verdubbelde!


4. Maak gebruik van een notificatiebalk


Misschien vindt u een popup te prominent  (wellicht te dwingend) overweeg dan een gebruik te maken van een notificatiebalk. De notificatiebalk verschijnt op bepaalde pagina’s van uw website en roept bezoekers op om zich te abonneren op uw nieuwsbrief. De notificatie balk blijft altijd boven in beeld staan, ook als bezoekers naar beneden scrollen.


Van alle bovenstaande tips levert de popup het grootste aantal nieuwsbrief abonnees op.