De voordelen van WordPress

WordPress wordt steeds populairder. Bijna een vijfde deel van alle websites draait inmiddels via dit content managementsysteem en dit aandeel neemt snel toe. Dat is niet voor niets want WordPress biedt veel interessante voordelen.


Voordelig
De prijs van WordPress is zeer interessant want het is een zogenaamd ‘open source platform’ en het gebruik ervan is gratis. Zo bespaart u de eerste kosten voor uw professionele website.


Mogelijkheden
Met WordPress kan binnen een relatief snelle tijd een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website worden gecreëerd. Een eenvoudige website kan zelfs in eigen beheer worden gemaakt maar dat vergt tijd en kennis. Toch kan het, wanneer u niet thuis bent in de IT, al gauw beter zijn om de creatie ervan over te laten aan een ontwikkelaar zoals de professionals van Dataserver. Wij hebben ruime ervaring met het maken van professionele WordPress websites voor elke doelgroep.


Een bijkomend voordeel is dat WordPress multifunctioneel is. Niet alleen voor websites die te raadplegen zijn via een computer is het handig, maar ook voor mobiele sites is het ideaal. Dataserver kan relatief snel een mobiele versie van uw WordPress website maken, waardoor u deze toegankelijker maakt voor een breder publiek.


Gebruiksvriendelijkheid
Een belangrijk kenmerk van WordPress is de gebruiksvriendelijkheid. De ontwikkelaars hebben duidelijk goed nagedacht over de functionaliteit. Het maken en aanpassen van een WordPress website kan daarom worden gedaan zonder gebruik te hoeven maken van ingewikkelde programmeertalen en lastige HTML-codes.


Voor de eigenaar (lees: beheerder) van de website is het dan ook zeer eenvoudig om content aan te passen. Zo kunnen het thema, de tekst en afbeeldingen snel en gemakkelijk worden gewijzigd. Ook kunnen talloze plug-ins worden toegevoegd, hiermee worden de mogelijkheden voor uw website enorm verbreed. Veel plug-ins zijn gratis.


Dankzij het grote aantal thema’s dat kan worden gebruikt en de vele duizenden plug-ins die kunnen worden toegevoegd, kunt u met WordPress alle kanten op. Uw website wordt met standaard elementen opgebouwd maar is desondanks altijd uniek.