Dubieuze SEO-praktijken

Het lijkt in eerste instantie meestal een goed idee: kosten besparen aan zoekmachineoptimalisatie (SEO) door aan de hand van een paar slimme trucs een website hoog in de ranglijsten van Google te laten eindigen. Niets is echter minder slim. Zoekmachines hebben effectieve methodes ontwikkeld om deze trucs te ontdekken en de consequenties zijn verstrekkend.


Black hat SEO
Wanneer een zoekmachine om de tuin wordt geleid om een website hoog op de ranglijsten te krijgen, is er sprake van black hat SEO. Een voorbeeld hiervan is cloaken. Bij cloaken komt de inhoud van de website niet overeen met wat de zoekmachine denkt. Een ander voorbeeld is het spammen van forums. Natuurlijk mag een link naar een website op een forum worden geplaatst. Gebeurt dit echter te vaak, dan wordt dit gezien als black hat SEO. Ook een tussenpagina die is geoptimaliseerd volgens een bepaald trefwoord en doorverwijst naar een andere website, wordt als dusdanig beschouwd. Naast deze voorbeelden, bestaan er vele andere dubieuze SEO-methodes.


Consequenties
Zoekmachines als Google treden hard op tegen black hat SEO. Dit bedrijf kent de meeste trucs en kan websites die hiervan gebruikmaken traceren. Deze websites krijgen dan te maken met de vergeldingsmaatregelen van Google: in veel gevallen worden ze verbannen naar de onderkant van de ranglijsten. Het is voor verbannen sites heel moeilijk om zich weer een weg naar boven te banen. Zolang ze op de zwarte lijst van Google staan, zullen ze hierin niet slagen. Als het al lukt om van deze lijst af te komen, dan kost het nog veel tijd om te stijgen in de zoekmachineresultaten door middel van white hat SEO, oftewel legale SEO.


Kortom, het is verstandig om twee keer na te denken voor u zich waagt aan black hat SEO. Het kan op korte termijn veel opleveren, maar de kans dat u wordt betrapt is uitermate groot.


Wij zorgen dat uw website gevonden wordt!